Genel

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar: Sabahın erken saatlerinde tandır mesaisi

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar: Sabahın erken saatlerinde tandır mesaisiHatay’ın Samandağ ilçesinde depremzede kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren tandır başında hummalı bir mesaiye başlayıp pişirdikleri ıspanak, patates, çökelek, peynir ve biberli ekmekleri 20 ile 40 TL arasında değişen ücretlerle satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

16.06.2025 – 11:25

DHA

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar: Sabahın erken saatlerinde tandır mesaisi - 1

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu ilçedeki Kapısuyu Mahallesi’nde kadınlar saat 05.00’te tandır başında hummalı bir mesaiye başlıyor.

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar: Sabahın erken saatlerinde tandır mesaisi - 2

Kadınlar, çamurdan inşa edilen tandırda pişirdikleri ıspanak, patates, çökelek, peynir ve biberli ekmekleri 20 ile 40 TL arasında değişen ücretlerle satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor. Ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra aynı zamanda sosyalleşen kadınlar, dayanışma içerisinde çalışıyor. Kadınların ürettiği ekmekler ilgi görüyor.

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar: Sabahın erken saatlerinde tandır mesaisi - 3‘ÇALIŞTIKÇA GURUR DUYUYORUM’

Tandır ekmeği üreticilerinden 5 çocuk annesi Ayşe Baykuş (51), “Eskiden ineklerimiz vardı, onlara bakardım. Bahçeye falan giderdik. Sonra kendime bu işi seçtim. Ufak ufak gözleme işine başladım ve çok hoşuma gitti. İnsanlarla diyalog kurmak, bu işi yapmak çok güzel.

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar: Sabahın erken saatlerinde tandır mesaisi - 4

Arkadaş ortamı oluyor, eğleniyoruz, değişik insanlar tanıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden, hatta yurt dışından gelen çok güzel insanlar oluyor. Çevremizin desteğiyle, eşimle birlikte, çocuklarımla bu işi yaptık ve gururla çalıştık. Tandır ekmeği yapıyorum, gözleme yapıyorum. Hep birlikte destek olarak kazancımızı buradan sağlıyoruz.

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar: Sabahın erken saatlerinde tandır mesaisi - 5

Sabah 05.00’te kalkar, hamurumu yoğururum. Sonra iç harçlarımı hazırlarım. Ardından tandırımızı yakarız, sıcak sıcak ekmeğimizi pişiririz. Saat 08.00 gibi ekmeklerimiz hazır olur. Bu şekilde insanlara sıcak sıcak yemeğini veririz. Yaparken zorlanmıyorum, çalıştıkça daha çok gurur duyuyorum” dedi.

Ekmeklerini ateşten çıkarıyorlar: Sabahın erken saatlerinde tandır mesaisi - 6‘DAYANIŞMA İÇİNDE BU İŞİ YÜRÜTÜYORUZ’

3 çocuk annesi Sebahat Tekbaş (62) ise “Biz Antakya’da yaşıyorduk, ama deprem olunca köyümüze geldik. Burası kardeşimin yeri, ona yardımcı olmak için birlikte çalışıyoruz. Dayanışma içinde bu işi yürütüyoruz. Elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık, artık birlikteyiz. Müşterilerimizin memnuniyetine önem veriyoruz, onların isteklerini karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

  • Etiketler :
  • Haberler –
  • Hatay
  • Aile
  • Ekmek

Haber Kaynak : NTV.COM.TR

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
HoliganbetRize escorttrabzon Escort